Hvilke vægte er bedst til afvejning af dyr?

Image_container_10__5.png

Det er vigtigt at holde styr på, om dine kæledyr er sunde og raske, og derfor er det ideelt at veje dem på en vægt designet til formålet.

Det kan være svært at vide, hvornår dit kæledyr er normalvægtig – og tilpasse kost, motion og medicin, så dit kæledyr bevarer et optimalt helbred gennem sit lange liv. Det kan den rette afvejning nemlig hjælpe dig med at fastsætte.

Ikke kun til kæledyr

Det kan være, at du skal veje større dyr, som ikke umiddelbart er samarbejdsvillige og derfor må bedøves. Har du med et stort (og muligvis bedøvet) dyr at gøre, er det essentielt at have en vægt med tilkørselsramper – som eksempelvis ADAMs Gulvvægt PTM 500. Dette gør det lettere for dig at få transporteret dyret til og fra vægten.

Hvad hvis dyret bevæger sig?

Bevæger dyret sig kan du alliere dig med en vægt med dynamisk vejefunktion. Ved dynamisk afvejning udregnes en gennemsnitsvægt, baseret på det tryk dyret samlet giver over en periode. Når vægten har udregnet et gennemsnitstryk, vil den fastlåse resultatet til aflæsning.

På den måde kan du altid veje dyr, selvom de bevæger sig, og så behøver dyret ikke fastspændes – en funktion, der altså reducerer stress for både dig og dyret.

Dynamisk vejning er smart i flere tilfælde end ved afvejning af dyr. 

Ønsker du en vægt med dynamisk vejning, er KERNs Industrivægt EOS et godt bud.

Følg udviklingen

Er dit dyr drægtig eller ved at tabe sig, er det vigtigt at følge med i vægtøgning eller -tab gang for gang. I stedet for at notere det og bøvle med udregninger, kan du anskaffe dig en vægt med hukommelsesfunktion. Med et simpelt tryk på en knap husker vægten det sidst målte resultat, så du kan følge med i udviklingen. Mange vægte med denne funktion kan bruges til både dyr og babyer – se eksempelvis nærmere på ADAMs Babyvægt MTB.

Robuste vægte er et must

Uanset dyret og dine ønsker til funktioner, er det vigtigt, at den vægt, du vælger, er robust. Vægten skal kunne holde til skidt, ryk og hyppig, grundig rengøring. 

Det kan også være en god idé at overveje, hvor meget vægten skal flyttes eller transporteres, og udvælge en vægt ud fra dit behov. Mange vægte er heldigvis batteridrevne og designet til at kunne flyttes.

God fornøjelse med vejningen, og har du nogle spørgsmål er du som altid velkommen til at kontakte os på support@vaegteeksperten.dk eller på (+45) 70 44 48 75.


Relaterede indlæg