Hvad betyder det, når min vægt er IP-klassificeret?

 Hvad betyder det, når min vægt er IP-klassificeret?

Har du brug for en vægt der er modstandsdygtig overfor vand og støv, skal du sikre dig, at den er IP-klassificeret. Læs hele blogindlægget om emnet her.

En IP-klassificering, eller IP-beskyttelse, siger noget om vægtens tæthed, herunder i hvor stor grad den kan modstå vand, støv og andre fremmedlegemer.

Vægte med højeste kaliber af beskyttelse

Alle IP-klassificerede vægte, du finder hos os, er beskyttet på et niveau for faste genstande og 5-8 for væske eller vand. Det betyder at vægtene er støvtætte og som minimum holder til spuling fra alle sider uden, at det har indvirkning på vægtens funktionalitet.
Klassen med højeste støvtæthed og dermed et 6-tal som det første ciffer i klassificeringen hedder således IP6X. Herunder ligger vægtene hos os på en klassificering IP65, IP66, IP67 og IP68, som er den maksimale tæthedsklasse. Der tillades ingen indtrængning af hverken vand eller støv, og en vægt med en IP65-IP68-klassificering er derfor det optimale til miljøer, hvor vægten vil blive udsat for store mængder støv og vand.

Hvorfor skal min vægt være IP-klassificeret?

Din vægt skal være IP-klassificeret, fordi det sikrer dig fuld funktionsdygtighed, selv ved regn, fugt og støvpåvirkning. IP-klassificeringssystemet er opsat for en lang række elektrisk udstyr, herunder vægte, med den hensigt at skabe en gennemgående toleranceskala for elektriske apparaters modstandsdygtighed og kompatibilitet med hårdføre miljøer.
IP-klassificeringens officielle navn er Ingress Protection Rating og kaldes også for kapslingsklasse.
Klassificeringen er delt i to: det første ciffer for faste genstande (såsom en finger) og det andet for væsker (såsom vand). Et udstyr med en IP20-beskyttelse er altså beskyttet på et niveau 2 af 6 mod faste genstande og ikke beskyttet mod vand eller andre væsker.

Det anbefaler vi

I allerbedste klasse ligger blandt andet KERN BID Gulvvægten, som er designet til industrielle miljøer og har en IP67-klassificering. Det betyder, at vægten selvfølgelig er støvtæt og også kan holde til kortvarig neddykning i vand. Vægtens vejeflade er skridsikker, og med funktionerne grænsevejning og tællefunktion kan du sætte øvre og nedre grænser samt indstille vægten til at tælle antal af udvalgte komponenter. Det er dog vigtigt at bemærke, at displayet til denne vægt IKKE har samme klassificering og vandtoleranceniveau. Det gælder flere vægte, og det er derfor vigtigt at være opmærksom på klassificeringen af både vægt og eventuelt løst display.


I vores produktudvalg finder du endnu flere IP-klassificerede vægte, så du kan forvente den bedste funktionalitet af din vægt - også i hårde miljøer.
Har du yderligere spørgsmål, er du som altid velkommen til at kontakte os på support@vaegteeksperten.dk eller på (+45) 70 40 41 37.


Relaterede indlæg