Hvad er vigtigt for vægte til skolebrug?

Image_container_10__6.png

Når I som institution investerer i materialer og produkter, er det vigtigt, at de holder i mange år. Grundet dette har vi her på Vægteeksperten lavet en oversigt over de vigtigste punkter, I skal være opmærksom på i forhold til brug af vægte. 

Hvordan får jeg en nøjagtig aflæsning?

For at sikre sig at det viste resultat er korrekt, er det essentielt, at vægten er placeret på en stabil og plan overflade.

Før du begynder at veje og aflæse, er det vigtigt, at du vejer den beholder, som din prøve skal vejes i. Dette gøres ved hjælp af Tara-knappen. På denne måde får du kun vægten for den reelle prøve, du arbejder med.

Brug aldrig vægten til at veje objekter og genstande, som overstiger den anviste kapacitet. Hvis vægten udsættes for belastning over det anviste, kan det skade de interne komponenter. Kapaciteten på den enkelte vægt kan findes under dens produktbeskrivelse.

Hvordan passer jeg bedst på min vægt til skolebrug?

For at passe bedst på din vægt, er det vigtigt, at dine prøver (det du forsøger at veje), ikke er i direkte kontakt med vægten. Dette er specielt gældende ved eksempelvis kemikalier. Prøv i stedet at veje prøven i et bæger eller en lille skål. 

Ved opbevaring og brug skal I undgå at placere vægten i høj varme, fugtige eller støvede omgivelser.

For bedst at rengøre vægten, skal den være slukket og tørres efterfølgende af forsigtigt. På den måde undgår du at skade vægten og dens interne komponenter.

Selv når vægten er slukket, kan den stadig blive ødelagt, hvis der placeres genstande oven på den.

Relaterede indlæg