Hvordan passer jeg bedst på mine kalibreringslodder?

Image_container_10__10.png

Det er ikke nogen hemmelighed, at kalibreringslodder taber vægt med tiden, men du kan selv gøre rigtig meget for at forøge holdbarheden på dine lodder, så de bevarer sin oprindelige vægt. Du plejer bedst dine kalibreringslodder, hvis du følger disse tommelfingerregler:

Du sørger for at opbevare dem i en foret kasse eller et hylster, som er egnet til formålet. Selv små støvpartikler kan påvirke loddernes vægt, især hvis der er tale om milligramslodder og særligt følsomme vægte.

Af samme årsag er det vigtigt, at du håndterer dine lodder med handsker eller pincet for at undgå, at fedt og snavs fra dine fingre sætter sig på loddet. Husk at dine fingre vil afgive fedtaftryk selvom du lige har vasket dem. Bruger du handsker, skal du selvfølgelig være opmærksom på om de er af et materiale, der kan ske at efterlade fnuller eller snavs på loddet - og skulle loddet alligevel få støv eller snavs på sig, kan du støve det af med en dertil egnet børste. Vi har naturligvis et udvalg af handsker, pincetter og støvbørster til formålet.

Sørg for, at vægt og lodder har samme temperatur. Temperaturen på et lod kan betyde mere end du tror, og hvis temperaturforskellen mellem lod og vægt er stor, kan det have en betydning for din kalibrering.

Sidst men ikke mindst, kan det være vigtigt at vælge certificerede lodder eller sende dine lodder ud til certificering. Producenter såsom KERN og ADAM tilbyder certifikater på deres lodder, som kan tilkøbes ved hvert køb.

Når du gør dig den umage at kalibrere dine vægte, vil det være ærgerligt, hvis kalibreringen ikke er pålidelig. Det kan derfor betale sig at følge tommelfingerreglerne for den bedste kalibrering. Hvor meget støv, fedt og snavs påvirker dit lod, afhænger naturligvis af både vægtens præcisionsindstillinger og loddets størrelse. Det kan være svært selv at vurdere, hvornår et lod skal håndteres med handsker eller pincet, og det kan derfor være en idé at lave faste procedurer for håndteringen, så der opnås de bedste resultater.

Vælg dine lodder med omhu

Det er ikke et tilfælde, at vores kalibreringslodder er fremstillet i materialer som messing, aluminium og støbejern. Loddets overflade kan have en stor betydning for holdbarhed og pålidelighed. Forestil dig en nubret eller slidt overflade og zoom så ind på revner og fordybninger. Her kan der gemme sig mange små partikler, som kan ændre på loddets vægt. Det er derfor vigtigt, at overfladen er glat og ren, og dét er nemmest at vedligeholde på et metallod.

Få hjæp til hvordan du håndterer dine kalibreringslodder bedst

Har du spørgsmål til vores sortiment eller har du brug for rådgivning kan du som altid kontakte vores kundeservice på +45 70 44 48 74 på alle hverdage mellem 8.30 og 16.00.

Relaterede indlæg