Hvordan virker en tællevægt?

scale_counting_screws_warehouse_setting.jpeg

Har du prøvet at stå med en kasse komponenter så små, at du knap nok kan fiske én op ad kassen, og så er det tid til at gøre status over lageret? Håbløst, er det første du tænker. Men med en tællevægt behøver det slet ikke være sådan! 

Optælling gjort smart!

Med en tællevægt behøver du kun tælle fem eller ti eksemplarer af en genstand, for at fortælle vægten, hvad den enkelte genstand vejer. Herefter kan du tilføje, i nogle tilfælde, op til flere hundrede tusinde genstande, og på den måde optælle selv de mindste komponenter i store mængder – på få minutter.

Arbejder du til dagligt med håndtering og afmåling af mange små komponenter, kan en tællevægt gøre dagligdagen meget nemmere for dig. Med en tællevægt får du nemlig en præcis og funktionel tælleløsning, som gør styktælling til en simpel og hurtig arbejdsopgave.

Sådan kommer du i gang

En tællevægt vil altid bede om et bestemt antal af den pågældende genstand som det første. Det viser vægten typisk i displayets ene hjørne. Når du har introduceret vægten for genstanden, fastlåses den og du kan derefter tilføje den resterende mængde, som du gerne vil have talt.

Den indledende vægt af X antal kaldes reference weight/quantity eller referencevægt/-mængde, og vil ofte være fem genstande – nogle gange 10. Skal du veje en betydelig større mængde end normalt, kan det være en god idé at hæve referencemængden til 20 genstande, for at opnå en lavere fejlmargin. Dette kan indstilles på vægten under en funktion, der typisk vil hedde reference optimisation. Mange KERN-vægte har en automatic reference optimisation, som øger mængden i niveauer, så aflæsningen automatisk bliver mere præcis.

Ser man nærmere på vægtens kapacitet og funktioner, findes der et stort udvalg af vægte, som er designet specifikt til brugernes forskellige behov. Det er nemlig bedst at vælge en vægt, der passer til din type genstande. Måske du vejer skruer og møtrikker, måske hårbånd – eller træbøjler? Det kan altså være med til at bestemme typen af tællevægt, du skal købe. 

Tips og tricks

Det kan være kompliceret og tidskrævende at læse brugermanualen, og det gør ofte, at mange overser de funktioner, der netop gør en maskine smart og tidsbesparende.

Gør dig selv den tjeneste at skimme manualen igennem inden du tager din tællevægt i brug, og vend så tilbage til den hver gang du stiller dig selv spørgsmålet: ”Kunne det her mon gøres hurtigere/nemmere?” – for sandsynligheden for at det kan det, er stor!

Står du med en KERN tællevægt, er du den heldige ejer af en selvforklarende, brugervenlig display-guide. Displayet guider dig gennem vejningen og bringer dermed brugermanualens ord til dig, direkte på skærmen.

Se eksempelvis nærmere på Tællevægt KERN CPB, der viser både samlet vægt, referencevægt og samlet antal af genstande, der vejes – alt sammen på én gang. Vægten har automatisk referenceoptimering, som øger tællingens reliabilitet og sikrer, at du kan stole på vægtens tællepræcision. Den har herudover indbygget tællehukommelse, der kan opsummere genstandes individuelle tælledele i helhedsvægten.

Vægten er programmerbar og kan indstilles til et bestemt antal, hvorefter der vil lyde et auditivt signal. Det mobile design og den lave vægt gør vægten nem at flytte og transportere.

Er dit behov i stedet tilhørende det industrielle miljø, kunne Tællevægt/Industrivægt KERN IFS være din tællevægt. I denne model finder du både høj kvalitet og et robust design, der gør vægten vedvarende og slidstærk. 

Vi kan også anbefale Industrivægt ADAM GBK tællevægt, som er alsidig og ideel til mange veje- og tælleopgaver. Vægten er robust og står fast, med displayet i fastsat stativ. Tællingen på denne vægt fremgår tydeligt på displayet, der har store, tydelige cifre, så den kan aflæses selv fra stor afstand. Ved hjælp af Kontrolvejning, kvalitetssikrer GBK vægtene på produktions- og procesanlæg.

Hos Vægteksperten finder du tællevægte til dit behov. Se nærmere på udvalget og lær mere om de funktioner, der kan gøre tælle-hverdagen meget nemmere.

Relaterede indlæg

Relaterede produkter